Vážení přátelé,

dovoluji si Vás tímto pozvat na další ročník Kuncova memoriálu, který se bude konat 23.3.2017.

Loňský memoriál ve Strahovském klášteře byl velmi úspěšný i díky prostředí.

Vrátíme se tedy na Strahov i letos. Chceme Vám opět nabídnout širší pohled na dvě neurochirurgická témata – meningiomy a adenomy hypofýzy. Obě témata budou uvedena souhrnnou, víceméně postgraduální přednáškou, po které bude bude následovat panelová diskuze. Panelisty budou přední čeští neurochirurgové. Věříme, že tento formát memoriál oživí a učiní jak zajímavější, tak edukativnější.

Kuncovu přednášku nám přislíbil přední český ekonom Tomáš Sedláček. Tématem bude Bipolární ekonomika. Termín bipolární neodkazuje na dvě centra, ale na psychotické chování ekonomiky. Ač nejsme ekonomové, jsem si jist, že se nejen poučíme, ale i pobavíme.

V roce 2017 oslavil v plné síle významný životní mezník Jaroslav Plas. V rámci českých neurochirurgických pracovišť tak obhájil pozici plně aktivního doyena českých neurochirurgů. Požádali jsme ho o přednášku: Z historie kliniky, o lidech, kuriózních operacích a heroické době oboru. Mohu Vás všechny ujistit, že se v nejmenším nebudete nudit. Právě naopak.

Integrální a významnou částí memoriálu je to, čemu se eufemisticky a v souladu s tzv. compliance  říká „společenský večer“. Ano, jde o obvyklý večírek v prostorách restaurace Strahovský klášter.

 

Věřím, že jsme vybrali dobrá témata, sestavili zajímavý program a jsem si tedy jist, že naše pozvání přijmete.

 

 

                                                            Prof.MUDr. Vladimír Beneš, DrSc.

Ústav klinických neurooborů

Neurochirurgická a neuroonkologická klinika 1. LF UK a ÚVN